sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Hexbar kokeilussa ja tärkkelyspitoiset hiilihydraatit peliin

Treeni kuulumisista taasen kirjoittelen. German body composion training pätkä lähenee loppuaan. Viime viikolla pudotin jo volyymin puoleen. Pienen kevennyksen jälkeen tälle viikolle vedin toistot alas ja lisäsin rautaa tankoon. Tässä tämän päiväisestä treenistä.

Lämmittelyt dynaamisillä venyttelyillä, putkirullaamalla ja parit plyometriset alkuun hieman herättämään hermostoa. Sarjapainoihin menin totuttuun tapaan nousulla.

A1. Olympia kyykky 3x8 Tempo 4010 120kg, joku voisi sanoa ATG kyykyksikin.
A2. Raaka rinnalleveto 3x3 räjähtävänä noin 60% kuormalla

B1. Hexbar veto 7,5cm korokkeella seisten 5x140kg, 5x150kg, 5x160kg, 5x170kg, 5x180kg
B2. Reiden koukistus maaten 5x12 tempo 40X1 konsentrisessa vaiheessa jalkaterät sisään ja eksentrisessä vaiheessa ulos

C1. Pohkeet seisten 4x8 tempo 4110
C2. Pohkeet istuen 4x12 tempo 5110

Viilentelyt kyykkäämällä ja mobilisaatiot loppuun.

Tuliko hiki? Todellakin tuli. Saimme Iisalmen salille vihdoin Hexbarin ja pakkohan uusi tuttavuus on onjelmaan laittaa. Tuntui tuo lattialtaveto liian helpolta niin sompasin jalkojen alle tuon laatikon. Huh huh mikä liike. Aivan karmee poltto jaloissa. Pidemmissä sarjoissa treenijakson alkupuolella jouduin pidättelemään oksennusta jo ihan todenteolla. :)

Hexbarin aloitusasentoa.

Täytyy myös hehkuttaa porras-intervalleja. Olen nämä taas pitkästä aikaa ottanut mukaan ja kyllä tuntuu. Portaissa tulee kirjaimellisesti "valoa tunnelin päässä" fiilis. Tulen nämä pitämään seuraavan treeni pätkän ajan myös käytössä. Itse punttitreeni vaihtuu tehtäväksi ainoastaan kolme kertaa viikossa, mutta treenit ovat sitten ihan älytöntä tappoa venäläiseen malliin. volyymi on valtava voima treeniksi ja pikku liikkeet loistaa poissa olollaan. Tosin sujautan vielä muutaman hormonaalista vastetta lisäävän jutun mukaan ja muovaan nousujohteisuutta paremmin omalle keholle sopivaksi. Oman kehontuntemus on mennyt jo aika pitkälle ja voin muovata jokaisen ohjelman liikkeen progression omaa palautumiskykyä mukaillen. Empä ole alle neljää kovaa kuntosali treeniä viikkoon tehnytkään todella pitkiin aikoihin. Varmaankin viimeksi jotakin kolme vuotta sitten. Ihan mukavaa vaihtelua ja mahdollistaa hieman paremmin omankehon painolla tehtävät räjähtävyyttä ja nopeutta lisäävät harjoitukset siihen sivuun. Jääpähän aikaa hieman muullekkin kuin salille ja nopeusjumpat voi vetää vaikkapa Paloisjärven rantaa kiertävällä pururadalla. 

Kaikki 130 porrasta

 Palautteluun näihin "massa treeneihin" löysin Kuopion punnitse ja säästä kaupasta oivallisen gluteenittoman pastan. (täällä ei siis ole kaikkea saatavilla ihan samaan tapaan kuin pääkaupunki seudulla). Lisään nyt hetkeksi hiilihydraattien määrää heti treenin jälkeen ja muutoin pidän ne kasvis- ja hedelmä lähteisinä. Pastan ainesosaluettelo koostuu pelkästä luomulaatuisesta riisistä, tomaatista ja pinaatista.

Tätä kestää minunkin yber herkkä vatsa

Oli niin hyvää, että ennätin jo osan syödä ennen kuvaa. :) ja niin join siis vihersmoothien tähän päälle.

Ensi kerralle koitan kirjoittaa jotakin hieman informaatio arvoltaan parempaa tekstiä. Tämä kesäaika vaan lietsoo kaikkeen mahdolliseen hömppä kirjoitteluun.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti