torstai 4. huhtikuuta 2013

Jakomielitauti


Kirjoitellaanpa vaihteeksi omista treeneistä ja tämän hetken tavoitteista. Pitkäaikaisten tavoitteiden luominen on minulle usein vaikeaa ja huonosti motivoivaa. Tarkoitan tällä sitä, että marraskuussa päätin satsata täysillä voimanostoon, joulukuussa bodaukseen ja nyt monipuoliseen voiman kehittämiseen. Käytännössä en voi sanoa tarkemmin pitkäaikaistavoitteistani kuin, että haluan rakentaa mahdollisimman voimakaan, nopean, urheilullisen, hyvän liikkuvuuden omaavan, kivuttoman ja terveen kehon. Suurimman osan viime vuodesta treenasin täysillä tähtäimenä syksyn voimanosto kisat. Kisojen jälkeen lihashuollon määrä on moninkertaistunut ja olen muuttanut treenejäni paljon monipuolisemmaksi.  Treeni puolelle uusina asioina mukaan tuli mm. vertikaalihypyn parantamiseen kohdistuva harjoittelu, voimanostokyykyn vaihtuminen olympiakyykkyyn,  painonnosto liikkeiden tulo harjoitteluun. Muutamia tuloksia mainitakseni olen parantanut vertikaalihyppyäni marraskuulta 52cm, otan nyt samat raudat olympiakyykyssä ilman vyötä kuin syksyllä voimanostokyykyssä vyön kanssa. Lisänä olen ottanut nyt kyykyt täysin pohjasta eli pohje-reisi kosketus tapahtuu ala-asennossa. Liikkuvuuden suhteen ollaan jo noin 10cm päässä spagaatista. Näihin tuloksiin olen erittäin tyytyväinen ja aion jatkaa monipuolisten treenien parissa. 

Tänään kävin tekemässä maastaveto treenit. Kokeilussa on oma ohjelmani, jossa kokeilen muutamia kehon omia suojamekanismeja purkavia treeni juttuja.  Suojamekanismeja poistamalla saadaan lihaksen hermotus toimimaan tehokkaammin ja nopeammin. Treeneissä pystyy siis käyttämään hieman normaaleja suurempia painoja ja aktivoimaan lihasta tehokkaammin. Tänään vedossa ei olleet vielä käytössä kovat painot. Käytännössä kaikissa sarjoissa ihan mukavasti varaa. Kaikki sarjat otin ilman mitään tukevia varusteita. 
Treenit tänään näyttivät tältä:

Mave: 20kg:n ykkösnousulla sarjapainoihin sarjat 4x170kg, 3x175, 2x180kg, 4x180kg, 3x187.5kg, 2x195kg ja jokaisen sarjan väliin kyykkyhyppy 105cm boxille.
A1. GHR 3x6x25kg hitaalla temmolla
A2. Staattinen askelkyykky kp 3x8 hitaalla temmolla
B1. Lankkupito 20kg:n käsipaino siirrolla puolelta toiselle ja aikana noin 1min.
B2. Dynaamiset vatsat jumppapallon päällä painopalloa käyttäen 

Treenin jälkeen pientä kipuilua ojentajan alaosassa ja etuolkapäässä. Ovat tainneet ottaa lyhentyneistä sarjoista vähän itseensä.  Kipuilut poistin rullailemalla käden hermokanavaa ympäröivät lihakset läpi. Rullailussa käytän yleensä viemäriputken pätkää, tennispalloa ja käsipainoa. Pahimmat jumit löytyivät kyynärvarresta (brachioradialis), ja lapojen välistä (brombouteus minor ja major) ja lavan yläosasta (levator scapulae).  Nämä aukomalla sain kivut poistettua.  Illalla otan vielä syvävenyttelyt koko keholle. Seuraavassa treenissä ollaan taas entistä ehompana.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti